Tää saattoi olla parasta perunamuusia, jota olen koskaan syönyt. Eipä tästä sitten sen enempää, kuin että suosittelen vahvasti kokeilemaan.
Ainekset:
20 valkosipulinkynttä
50 g voita
25 g vehnäjauhoja
2 ½ dl maitoa
1 tl suolaa
1 kg jauhoisia perunoita
½ dl kuohukermaa
4 rkl persiljaa
Laita valkosipulinkynnet kuorineen kiehuvaan veteen ja keitä kaksi minuuttia. Valuta ja kuori. Silppua persilja.
Sulata voi pannulla. Paista kynsiä miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia, kunnes ne alkavat olla pehmeitä. Kiehauta maito. Lisää valkosipulinkynsien joukkoon vehnäjauhot, maito ja suola. Kiehauta ja keitä minuutin ajan. Soseuta sauvasekoittimella ja jatka hauduttelua vielä muutama minuutti.
Kuori perunat ja keitä ne kypsiksi. Soseuta perunat. Lisää joukkoon valkosipuli-maitoseos ja kerma. Sekoita hyvin. Koristele persiljalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti