sunnuntai 5. heinäkuuta 2020

Lammasmureke

Viiden tunnin automatkan jälkeen nopeatekoinen mureke maistui ihanalta uusien perunoiden kera.



Mureketaikina:
200 g kermaviiliä
1 maalaisleipäviipale
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 rkl voita
800 g karitsan jauhelihaa
1 kananmuna
½ dl tuoretta timjamia
½ tl suolaa
¼ tl mustapippuria
Täyte:
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
200 g fetaa

Sekoita kulhossa kermaviili ja murennettu leipä. Kuullota sipulit pannulla voissa. Lisää kaikki mureketaikinan ainekset kulhoon ja sekoita tasaiseksi.

Taputtele puolet murekeseoksesta levyksi uunivuoan pohjalle. Levitä levylle aurinkokuivatut tomaatit ja feta. Taputtele loput murekemassasta täytteen päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti