torstai 2. heinäkuuta 2020

Jauheliha-rieskasalaatti

Tässä oli oikeastaan kipattu samaan astiaan sekaisin pizzaa ja salaattia. Salaatin kylkeen keitin vielä muutaman uuden perunan ja siinä olikin sitten erinomainen kesäpäivän ateria valmis.



Ainekset:
400 g jauhelihaa
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
½ tl suolaa
½ tl juustokuminaa
ripaus cayennenpippuria
2 jääsalaattia
1 punasipuli
3 luumutomaattia
50 g juustoraastetta
Tomaatti-ananaskastike:
1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli
1 valkosipulinkynsi
140 g ananasta (säilyke)
180 g paseerattua tomaattia
suolaa
mustapippuria
1 rkl makeaa chilikastiketta

Kuori ja silppua salottisipulit, punasipuli ja valkosipulinkynnet. Lohko tomaatit. Pilko rieskat pieniksi paloiksi. Revi salaatti pienemmiksi paloiksi.

Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Siirrä liha sivuun. Kuullota salottisipulia ja valkosipulia pannulla muutama minuutti. Lisää suola ja mausteet ja jatka kuullottamista, kunnes sipuli on läpikuultavaa ja pehmeää. Lisää jauheliha pannulle ja kuumenna sekoitellen vielä 5 minuuttia.

Kuutioi ja valuta salsakastikkeen ananas. Kuumenna öljy pannulla. Lisää pannulle salottisipuli ja valkosipuli. Kuullota, kunnes sipuli on läpikuultavaa. Lisää ananas ja paseerattu tomaatti. Kuumenna uudelleen. Mausta suolalla, mustapippurilla ja chilikastikkeella.

Levitä salaatti ja punasipuli tarjoiluvadille. Levitä päälle jauheliha ja rieskapalat. Nosta tomaattilohkot jauhelihan päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja kaada vielä päälle tomaatti-ananaskastike. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti