torstai 9. heinäkuuta 2020

Juusto-sipuliröstit

Ei ehkä niin kovin kauniita, mutta erittäin hyviä. Perunoiden raastamista inhoan, ja ajattelinkin ensin että survon ne haarukalla. Päätin sitten kuitenkin käyttää raastinta ja raastehan olikin sitten koostumukseltaan ihan erilaista kuin ihan selkeästi survottu perunamassa. Kannatti siis nähdä vaivaa.



Ainekset:
650 g kiinteitä perunoita
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria
2 punasipulia
100 g juustoraastetta
5 kananmunaa
kourallinen tuoretta ruohosipulia
Lisäksi:
140 g gourmetpekonia

Keitä perunat lähes kypsiksi (n. 15 minuuttia). Anna jäähtyä hyvin.

Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja 1 rkl voita. Lisää sipulit ja paista miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia, kunnes sipulit ovat karamellisoituneet.

Raasta jäähtyneet perunat kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Jaa perunaseos kymmeneen osaan. Kuumenna pannulla 1 rkl oliiviöljyä ja 1 rkl voita. Nosta viisi osaa perunoista pannulle pyöreiksi kakkusiksi ja litistä kakkuset lastalla. Nosta kummankin päälle viidesosa sipuleista ja viidesosa juustoraasteesta. Paista 4-5 minuuttia. Nosta sitten jokaiselle röstille kanneksi yksi osa perunaseoksesta ja litistä kansi. Käännä rösti varovasti ja jatka paistamista 4-5 minuuttia. Nosta röstit 120-asteiseen uuniin, jotta ne pysyvät lämpiminä.

Pilko pekoni ja paista palat rapeiksi. Siirrä sitten pekoni sivuun ja paista kananmunat häränsilmiksi.

Ota röstit uunista ja jaa lautasille. Nosta jokaisen päälle paistettu kananmuna ja ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia. Tarjoile pekonisilpun kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti