keskiviikko 22. heinäkuuta 2020

Julianan kasvisherkku

Tämä oli oikein hyvä lisuke eiliselle mausteiselle paistille. Sopivan neutraalin makuinen (voi kyllä olla, että tämän maut olisivat tulleet paremmin esille jos liha olisi vähän maltillisemmin maustettua).



Ainekset:
1 munakoiso
½ dl sitruunamehua
suolaa
1 iso sipuli
1 rkl oliiviöljyä
3 dl täysjyväriisiä
5 ½ dl kasvislientä
1 laakerinlehti
400 g pakasteherneitä
1 dl parmesaaniraastetta
3 rkl korppujauhoja
mustapippuria
2 kananmunaa
2 rkl voita
150 g ranskankermaa
4 rkl persiljaa
1 rosmariininoksa

Leikkaa munakoiso ½ cm siivuiksi pituussuunnassa. Suikaloi viipaleet. Sekoita viipaleisiin sitruunamehu ja suola. Anna maustua 30 minuuttia.

Kuori ja silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa keskilämmöllä ja kuullota sipuli pehmeäksi. Lisää riisi ja kuullota, kunnes riisi on läpikuultavaa. Lisää kasvisliemi, laakerinlehti ja ripaus suolaa. Keitä kannen alla 35 minuuttia. Lisää pakasteherneet ja jatka keittämistä vielä 5 minuuttia

Sekoita lautasella puolet parmesaaniraasteesta ja korppujauhot. Mausta suolalla ja pippurilla. Vatkaa kananmunien rakenne rikki toisella lautasella. Pyörittele munakoisosuikaleet ensin kananmunassa ja sitten korppujauhoissa. Paista suikaleet voissa kahdessa erässä rapeiksi ja kullanruskeiksi.

Sekoita ranskankerma, persilja, rosmariini ja loput parmesaanit riisin joukkoon. Poista laakerinlehti ja mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele munakoisoviipaleet riisin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti