keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Sitruuna-vaniljapullat

Pitemmän kaavan kautta kohotetuista pullista tuli ihanan pehmeitä ja kuohkeita. Vaikka täytyy kyllä sanoa, että useimmiten ihan normaalikohotuksellakin on tullut vastaavanlainen lopputulos. Mutta tulipahan kokeiltua tätäkin versiota. Ja tuo täyte ja kuorrutus yhdistettynä pehmeään pullataikinaan oli aivan lyömättömän hyvä. Ehkä jopa parempi kuin perinteinen korvapuusti.



Ainekset:
250 g maitoa
½ tl kuivahiivaa
75 g sokeria
50 g ricotta-maustamaton jogurtti –seosta
25 g voita huoneenlämpöisenä
¼ tl suolaa
450 g vehnäjauhoja
Täyte:
75 g voita huoneenlämpöisenä
½ rkl vaniljasokeria
ripaus suolaa
50 g sokeria
2 tl sitruunankuoriraastetta
Kuorrutus:
50 g tomusokeria
1 ½ rkl sitruunamehua

Liuota hiiva jääkaappikylmään maitoon. Lisää loput ainekset ja alusta taikinaa koneella n. 5 minuuttia. Älä lisää enempää jauhoja kuin reseptissä lukee. Anna kohota huoneenlämmössä nelisen tuntia.
 
Sekoita täytteen sitruunankuoriraaste, voi, vaniljasokeri, suola ja sokeri tasaiseksi. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle alustalle. Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä täyte tasaisesti taikinan päälle ja kääri taikina rullalle pitkittäin. Leikkaa rulla 12 osaan ja nosta palat pystyyn leivinpaperoituun uunivuokaan. Nosta vuoka kylmään uuniin ja anna kohota vielä n. 6 tuntia.

Ota pelti uunista ja kuumenna uuni kiertoilmalla 230 asteeseen. Paista pullia n. 13 minuuttia. Anna jäähtyä hetken aikaa pannussa.

Sekoita tomusokeri ja sitruunamehu sopivaksi kuorrutteeksi. Valuta kuorrute pullien päälle ja anna jähmettyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti