perjantai 10. heinäkuuta 2020

Kinkku-punajuurichutneytoast

Punajuurichutneytä tuli niin paljon, että sitä olisi riittänyt vaikka tuplamäärään leipiä. Mutta eipä haittaa, se oli nimittäin niin hyvää että oli ihan hyvä että jäi vielä ylikin. Kokonaisuutena leivät olivat todella maukkaita ja ihan mahtava aamupala.



Punajuurichutney:
2 ½ dl punaviinietikkaa
250 g sokeria
1 ½ tl sinapinsiemeniä
1 ½ tl kuminansiemeniä
2 punaista chiliä
2 valkosipulinkynttä
2 banaanisalottisipulia
500 g punajuurta
ripaus suolaa
Lisäksi:
10 ruispalaa
2 rkl voita
5 paksua kinkkusiivua
100 g sinihomejuustoa
50 g emmental-raastetta
40 g parmesaaniraastetta
500 g chutneytä

Poista chileistä siemenet ja valkoinen osa ja silppua malto. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet ja salottisipulit. Kuori ja leikkaa punajuuret pieniksi kuutioiksi.

Lämmitä viinietikkaa ja sokeria pienessä kattilassa, kunnes sokeri on liuennut etikkaan. Lisää loput ainekset. Kiehauta ja anna hautua puolisen tuntia, kunnes neste on siirappimaista. Sekoita välillä. Anna jäähtyä.

Murustele sinihomejuusto. Sekoita juustot keskenään.

Voitele kaikki leivät kevyesti kansipuoleltaan. Nosta viisi leivistä pannulle voipuoli pannua kohti. Levitä leiville muutama ruokalusikallinen punajuurichutneytä ja nosta sen päälle kinkkuviipale. Jaa juustoseos tasan kinkkuviipaleiden päälle ja nosta kanneksi toinen leipäviipale. Paista leipiä muutama minuutti kummaltakin puolelta, painaen kevyesti päältä lastalla. Nosta sitten leivät vielä 180-asteiseen uuniin viideksi minuutiksi, jotta juusto sulaa kokonaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti