lauantai 25. heinäkuuta 2020

Pistaasi-suklaamousse

Tulipa tästä taas melko lailla karun näköinen. Annokset olisivat olleet tietysti kauniimpia jos ne olisi laittanut valmiiksi pieniin annoskippoihin, mutta minä tykkään ennemminkin siitä että jokainen syöjä saa itse annostella itselleen sopivan annoksen. Tästä puuttuu vielä pinnalta pistaasijauhe ja tomusokeri, mutta ne laitan vasta huomenna kun päästään tästä nautiskelemaan. Mousset olivat ainakin erikseen tosi hyviä, eivät liian äiteliä. Toivottavasti pelaavat myös hyvin yhteen. Tämän lisäksi ajattelin vielä grillata nektariineja hunajan tai vaahterasiirapin kera.



Pistaasimousse:
1 dl pistaaseja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl tomusokeria
muutama tippa vihreää elintarvikeväriä
2 dl vispikermaa
Suklaamousse:
100 g taloussuklaata
2 ½ dl vispikermaa
Koristelu:
2 tl pistaasijauhetta
2 tl tomusokeria

Kuori pistaasit ja jauha ne hienoksi monitoimikoneessa. Ota jauheesta 2 tl sivuun koristelua varten.

Sekoita tuorejuustoon pistaasijauhe, sokeri ja elintarvikeväri. Vatkaa pistaasimoussen kerma kovaksi vaahdoksi ja sekoita kermavaahto tuorejuustoon. Lusikoi seos pursotinpussiin ja nosta jääkaappiin.

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä. Vatkaa suklaamoussen kerma vaahdoksi. Lisää kolmasosa vaahdosta suklaasulaan. Sekoita hyvin. Lisää sitten loput kermavaahdot ja sekoita. Lusikoi seos pursotinpussiin.

Pursota mousset kerroksittain lasiseen tarjoiluastiaan. Nosta astia peitettynä jääkaappiin. Viimeistele pistaasijauheella ja tomusokerilla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti