En nyt tietysti ihan varmaksi voi sanoa, kun en ole vielä maistanut, mutta sämpylät tuoksuvat ihanalle ja ainekset ovat ainakin hyvät. Olipa kiva nostaa aamulla uuniin tuoreita sämpylöitä, kun oli illalla tehnyt taikinan jo valmiiksi.
Ainekset:
7 g kuivahiivaa
1 dl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl kaurahiutaleita
30 g saksanpähkinöitä
4 kuivattua aprikoosia
1 rkl hunajaa
1 tl suolaa
5 dl sämpyläjauhoja
3 rkl rypsiöljyä
Voiteluun:
½ dl maitoa
Rouhi pähkinät ja pilko aprikoosit pieniksi kuutioiksi.
Sekoita hiiva desiin vehnäjauhoja. Vatkaa seos kylmään maitoon. Lisää kaurahiutaleet, pähkinät, aprikoosit, hunaja ja suola. Alusta sekaan sämpyläjauhot. Lisää öljy alustamisen loppupuolella. Anna kohota yön yli peitettynä jääkaapissa.
Jaa taikina 12 palaan ja leivo palat sämpylöiksi leivinpaperoidulle uunipellille. Nosta pelti 40-asteiseen uuniin kohoamaan puoleksi tunniksi.
Ota pelti uunista ja kuumenna uuni 225-asteiseksi. Voitele sämpylät maidolla ja paista n. 10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti