lauantai 18. heinäkuuta 2020

Italialainen perunasalaatti

Tänään syötiin ulkona. Italialaista perunasalaattia, joka oli todella hyvää. Ja sen lisäksi jauhelihapihvejä kastikkeessa, josta italialaiset olisivat kateellisia: eilen löytyi iso kasa herkkutatteja, jotka sitten tänään paistoin pihvien ja kerman kanssa herkulliseksi soosiksi.



Ainekset:
950 g uusia perunoita
1 kurkku
1 punasipuli
1 rkl omenaviinietikkaa
½ rkl vaahterasiirappia
¾ tl suolaa
200 g tillituorejuustoa
1 dl omenamehua
50/35 g kapriksia
120 g ilmakuivattua kinkkua

Keitä perunat kuorineen kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja anna jäähtyä.

Kuori kurkku ja leikkaa se tikkumaisiksi paloiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi puolirenkaiksi. Sekoita kurkun ja sipulin joukkoon viinietikka, vaahterasiirappi ja ¼ tl suolaa.

Viipaloi perunat. Mausta lopulla suolalla.

Sekoita tuorejuusto ja mehu tasaiseksi kastikkeeksi. Yhdistä perunat, kurkku-sipuliseos, kaprikset ja kastike. Sekoita varovaisesti.

Paahda kinkkuviipaleita kuivalla, kuumalla pannulla, kunnes kinkut ovat rapeita. Murenna kinkut salaatin pinnalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti