lauantai 11. heinäkuuta 2020

XL-kalapuikot ja sitruunapotut

Olen mä joskus ennenkin tehnyt kalapuikkoja, mutta jotenkin sitä aina unohtaa miten hyviä ne ovatkaan. Kaupan kalapuikoissa on puolensa; ne ovat ihanan rasvaisia ja rapeita, mutta näistä itse tehdyistä tulee kyllä jotenkin vielä paljon parempia. Perunat olivat hyviä, mutta en oikeastaan maistanut niissä sitruunaa. Sitruunankuoriraastetta olisi siis saanut olla enemmänkin. Ja hiukan etikkainen kastike sopi hyvin kokonaisuuteen.



Kalapuikot:
600 g kuhafileetä
1 tl suolaa
1 kananmuna
1 dl vehnäjauhoja
1 dl pankojauhoja
½ dl parmesaaniraastetta
1 rkl voita paistamiseen
Punajuuritartarkastike:
100 g ranskankermaa
25 g majoneesia
50 g punajuurichutneytä
1 rkl kapriksia
2 tl sitruunamehua
1 rkl tuoretta tilliä
Sitruunapotut:
10 uutta perunaa
2 tl sitruunankuoriraastetta
1 rkl voita
½ tl suolaa

Keitä perunat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.

Silppua kastikkeen tilli. Sekoita ranskankerma, majoneesi, punajuurichutney ja kaprikset keskenään. Mausta sitruunamehulla ja tillillä ja sekoita tasaiseksi.

Murskaa perunat kevyesti kauhalla painellen. Lisää sitruunankuoriraaste, voi ja suola. Sekoita.

Kuivaa kalafileet ja mausta ne suolalla. Leikkaa fileet pitkittäin kahdeksi tai kolmeksi puikoksi. Riko kananmuna yhdelle lautaselle, mittaa vehnäjauhot toiselle lautaselle ja sekoita pankojauhot parmesaaniraasteen kanssa kolmannelle. Pyörittele kalapalat ensin jauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi pankojauhoseoksessa. Paista puikot kypsiksi voissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti