perjantai 31. heinäkuuta 2020

Paahdetut kasvikset

Kukkakaalin tilalle piti tulla kurpitsaa. Vähän arvelin jo kauppaan lähtiessäni, että just nyt ei varmaan kurpitsaa kaupasta löydy. Eikä löytynytkään. Niinpä mietin sille juuri korviketta, kun silmääni sattui ihanan näköinen kasa violetteja kukkakaaleja. Päädyin sitten valitsemaan laarista sen suurimman kukkakaalinpään. Ja se sopikin tähän oikein hyvin sekä ulkonäkönsä että makunsa puolesta. Oli oikein hyvää siitäkin huolimatta, että tähän reseptiin ei öljyä kuulunut. Olin ensin vähän kummissani, mutta päätin kokeilla. Eikä tämä olisi kyllä öljyä kaivannutkaan.



Ainekset:
1 dl balsamiviinietikkaa
2 rkl hunajaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
450 g perunoita
650 g (violettia) kukkakaalia
350 g porkkanoita
1 punasipuli

Kuori ja kuutioi perunat. Kuori ja pilko porkkanat. Esikeitä perunoita ja porkkanoita muiden valmistelujen ajan. 

Sekoita kulhossa viinietikka, hunaja ja timjami. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko kukkakaali kukinnoiksi. Puolita suurimmat kukinnot. Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita kasvikset viinietikkakastikkeeseen.

Siirrä kasvis-etikkaseos leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 220-asteisessa uunissa, kunnes kasvikset ovat kypsiä ja kauniin värisiä (n. 35 minuuttia).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti