keskiviikko 8. heinäkuuta 2020

Ligurialainen kalapata

Eipä ollut aiemmin tullut mieleeni yhdistää kalaa ja makaronia keitoksi. Mutta hyvä että tuli nyt kokeiltua, lopputulos oli nimittäin erinomainen. Oikeastaan liemeksi kuului kalalientä, mutta mielestäni se on useimmiten aika pahaa. Tai ainakaan en ole onnistunut löytämään hyvänmakuista kalalientä, ja itse en viitsi sitä ruveta valmistamaan. Niinpä aioin laittaa tähän kasvislientä, mutta kun ei sattunut olemaan sitäkään juuri käsillä ja lihaliemikuutioita oli kaapissa, niin laitoinkin sitten sitä. Vaikka yhdistelmä kalakeitosta lihaliemeen keitettynä kuulostikin mielestäni ensin vähän omituiselta.



Ainekset:
2 porkkanaa
2 lehtisellerin vartta
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
5 tomaattia
2 rkl oliiviöljyä
1 l lihalientä
200 g makaronia
800 g seitifileetä
suolaa
mustapippuria
50 g mustia oliiveja
Pinnalle:
50 g parmesaaniraastetta

Kuori ja viipaloi porkkanat. Viipaloi sellerinvarret. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi tomaatit. 

Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa ja kuullota kasvikset pehmeiksi. Lisää lihaliemi ja kuumenna sekoitellen, kunnes liemi kiehahtaa. Lisää pasta ja keitä, kunnes pasta on puolikypsää.

Kuutioi kalafileet ja lisää ne kattilaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla n. 10 minuuttia. Lisää oliivit. Ripottele pinnalle parmesaaniraaste ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti