tiistai 7. heinäkuuta 2020

Vihreä pannari ja paistettu halloumi

Tästä taikinasta olis oikeastaan ollut tarkoitus paistaa vohveleita, mutta kun ei ollut vohvelirautaa käsillä niin tein pannarin. Joka oli oikein hyvää. Ja halloumisalaatti kruunasi koko komeuden.



Ainekset:
140 g baby-pinaattia
1 kananmuna
1 ½ dl maitoa
2 dl spelttijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl jeeraa
½ tl suolaa
50 g sulatettua voita
1 punainen chili
2 kesäsipulia varsineen
1 kananmunan valkuainen
Lisäksi:
1 rkl voita
200 g halloumijuustoa
1 pussi salaattisekoitusta
¼ dl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä

Huuhtele tuoreet pinaatinlehdet siivilässä. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Valuta ja nosta leikkuulaudalle. Puserra pinaatit nyytiksi ja leikkaa suikaleiksi.

Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa astiassa muna maidon joukkoon. Yhdistä spelttijauhot, leivinjauhe, jeera ja suola. Sekoita kuivat aineet maito-munaseokseen. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Lisää pinaatti varovasti käännellen.

Poista chilistä siemenet ja valkoinen ja silppua malto. Viipaloi sipulit. Lisää chili ja sipuli taikinaan. Kääntele sekaan lopuksi valkuaisvaahto. Kaada taikina leivinpaperoituun uunivuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Kuutioi halloumi. Paista se voissa pannulla kauniin väriseksi. Mausta salaatti sitruunamehulla ja oliiviöljyllä. Nosta halloumikuutiot salaatin päälle ja tarjoile pannari halloumisalaatin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti