sunnuntai 12. heinäkuuta 2020

Suklaamousse-kirsikkakakku

Alkuperäisessä ohjeessa oli kermana ihan tavallista vispikermaa, mutta minä käytin taas uutta suosikkiani suklaakermaa. Enkä siksi lisännyt sokeria ollenkaan. Ja kun kaapissa oli juhannusleivonnaisesta jäänyt puolikas minttukrokanttisuklaalevy jolle en vielä ollut muuta käyttöä keksinyt, niin laitoin alkuperäisen ohjeen taloussuklaan sijaan sitä minttukrokanttisuklaata. Ja lopputulos oli aivan ihana. Kirsikatkin ovat nyt juuri parhaimmillaan.



Pohja:
200 g riisisuklaakeksejä (Nippon)
75 g voita
Täyte:
2 ½ dl suklaakermaa
2 ½ tl liivatejauhetta
2 ½ rkl vettä
2 kananmunan valkuaista
100 g minttukrokanttisuklaata
Koristeluun:
200 g tuoreita kirsikoita
30 g valkosuklaata

Sulata pohjan voi. Murskaa keksit voisulan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos silikonireunaiseen irtopohjavuokaan ja tasoita. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen teon ajaksi.

Laita täytteen liivatejauhe turpoamaan kylmään veteen. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa. Kuumenna liivateseosta mikrossa kymmenen sekunnin erissä, kunnes seos on juoksevaa. Kaada liivateseos suklaasulaan ja sekoita hyvin.

Yhdistä suklaa ja kermavaahto. Nostele viimeiseksi sekaan valkuaisvaahto. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään 2 tuntia. 

Poista kirsikoista kivet. Sulata valkosuklaa. Levitä kirsikat kakun päälle ja valuta pinnalle valkosuklaa. Nosta vielä hetkeksi jääkaappiin, jotta valkosuklaa jähmettyy.

1 kommentti: