maanantai 6. heinäkuuta 2020

Sisilialainen kalkkunapyörykkäpasta

Tämä oli paljon parempaa kuin olisi aineksista voinut olettaa. Odotin, että kokonaisuus olisi hiukan valju ja mauton, mutta väärässä olin. Lihapullat olivat todella hyviä ja niistä irtosi pastaankin mukavasti makua.



Ainekset:
800 g kalkkunan jauhelihaa
1 viipale vaaleaa leipää
1 kananmunan valkuainen
60 g rusinoita
1 valkosipulinkynsi
2 tl sitruunankuoriraastetta
ripaus chilijauhetta
suolaa
1 tl kuivattua basilikaa
nippu persiljaa
1 rkl oliiviöljyä
2 ½ dl kanalientä
500 g spagettia

Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Silppua persilja. Kostuta leipäviipale pienellä vesimäärällä.

Sekoita kulhossa kalkkuna, leipä, valkuainen, rusinat, valkosipuli, sitruunankuoriraaste, chili ja puolet persiljasta. Mausta suolalla ja basilikalla. Muotoile taikinasta pieniä lihapullia.

Kuumenna öljy suurella pannulla ja paista pyöryköitä nelisen minuuttia välillä käännellen. Lisää pannulle kanaliemi ja anna kiehua viiden minuutin ajan, kunnes puolet liemestä on haihtunut. Käännä sitten lämpö pois päältä.

Keitä spagetti kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja sekoita kalkkunapyöryköiden joukkoon. Ripottele päälle loput persiljasta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti