maanantai 6. heinäkuuta 2020

Ruohosipuliletut ja savukala

Mä en jotenkin osaa millään paistaa letuista nättejä. Ensin yritin paistaa isoja lettuja, ja ne hajosivat kerta kaikkiaan käsiin. Sitten paistoin pienempiä ja niistäkin tuli lähinnä epämääräisiä kasoja. Makuunhan se ei taaskaan vaikuttanut, joten oikein hyviä nämä olivat.



Letut:
4 dl vettä
1 dl maustamatonta jogurttia
2 ½ dl spelttijauhoja
2 kananmunaa
1 ½ dl ruohosipulia
½ rkl sitruunankuoriraastetta
½ tl suolaa
Lisäksi:
kylmäsavulohta
2 dl maustamatonta jogurttia
½ dl ruohosipulia
½ ruukkua tilliä
Paistamiseen:
2 rkl voita

Sekoita vesi, jogurtti, jauhot ja kananmunat tasaiseksi taikinaksi. Silppua ruohosipuli. Lisää taikinaan ruohosipulisilppu, sitruunankuoriraaste ja suola.

Vatkaa jogurtti kuohkeaksi. Silppua yrtit. Laita ainekset omiin pieniin kulhoihinsa.

Paista taikina voissa kauniin värisiksi letuiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti