sunnuntai 4. joulukuuta 2022

Ankanrasvassa haudutettu punakaali

Tämä muistutti hyvin paljon jo aiemmin kokeilemaani haudutetun punakaalin reseptiä. Meinasinkin ensin jättää tämän tekemättä, mutta sitten kun muistin että mulla on kaapissa ankanrasvaan odottamassa jotain sopivaa käyttöä ja lisäksi siinä edellisessä haudutetussa punakaalissa jäi kaivelemaan liian vähäinen makeutuksen määrä, niin päätin sitten kuitenkin kokeilla tätä. Ihan vähän äsken maistoin, enkä ainakaan tuolla pienellä määrällä osaa sanoa että ankanrasva toisi tähän mitenkään lisää makua. Eikä myöskään lisätty siirappi. Voimakkaimmin esiin tuli kaneli, mikä ei ollut yhtään huono homma. Ei siis valittamista, kaali on aina hyvää.




Ainekset:
1500 g punakaalia
350 g hapahkoja omenoita
40 g ankanrasvaa
1 sipuli
½ dl punaviinietikkaa
1 dl punaviiniä
1 dl siirappia
75 g pekonia
5 dl vettä
Mausteet:
1 kanelitanko
3 neilikkaa
½ tl jauhettua inkivääriä
1 valkopippuri
ripaus suolaa

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja silppua sipuli. Kuori ja kuutioi omenat.

Sulata ankanrasva kattilassa. Lisää kaali, sipuli ja omena. Kuullota kevyesti ja lisää loput ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 3-4 tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti