maanantai 26. joulukuuta 2022

Feta-kaalilaatikko

Tapaninpäivän kekkereillä syötiin täyteläistä kaalilaatikkoa. Fetaa en tästä erityisesti maistanut (eikä kukaan muukaan), mutta ei haitannut. Laatikko oli ihanaa, ja sen kruunasi makea puolukkahillo.




Ainekset:
1400 g kaalia
2 isoa sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl voita
600 g jauhelihaa
1 ½ dl ohrasuurimoita
4 dl vettä
¾ dl siirappia
suolaa
mustapippuria
500 g tomaattimurskaa
200 g fetaa

Keitä ohrasuurimot kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Suikaloi kaali. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet. Kuutioi feta.

Kuullota kaalia ja sipuleita voissa suuressa uuninkestävässä padassa noin 15 minuuttia. Ruskista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita yhteen kaali-sipuliseos, ohra ja jauheliha. Lisää siirappi. 

Kuumenna tomaattimurska ja feta erillisessä kattilassa kiehuvaksi. Kaada tomaattikastike vuokaan muiden ainesten päälle ja sekoita hyvin. Paista 175-asteisessa uunissa tunnin ajan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti