tiistai 20. joulukuuta 2022

Nantuakastike

Kastike oli tosi maukasta (joskin olisi mielestäni kaivannut ripausta suolaa), ja sopi hyvin kalan kanssa. Lisäksi keitin perunat ja laitoin air fryeriin ihan taattua Pirkka-uunijuureslaatua.




Ainekset:
1 porkkana
2 salottisipulia
2 rkl voita
2 rkl konjakkia
1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
4 dl kasvislientä
2 tl tomaattipyreetä
½ tl paprikajauhetta
¼ tl cayennenpippuria
½ tl kuivattua timjamia
1 laakerinlehti
1 dl kuohukermaa
½ tl mustapippuria
Lisäksi:
1 lohifilee

Kuori ja kuutioi porkkana. Kuori ja silppua sipulit. Kuullota kasviksia voissa kasarissa muutama minuutti, älä ruskista. Lisää konjakki ja viini ja anna hautua keskilämmöllä, kunnes lientä on jäljellä noin puolet. Lisää kasvisliemi, tomaattipyree ja mausteet mustapippuria lukuun ottamatta. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua 30 minuuttia. Lisää kerma ja jatka keittämistä vielä 10 minuuttia. Poista laakerinlehti ja timjami. Soseuta kastike sauvasekoittimella. Kuumenna kiehuvaksi ja mausta mustapippurilla.

Leikkaa lohi annospaloiksi. Kypsennä paloja 8 minuuttia 180-asteisessa air fryerissä. Tarjoile kastike lohen kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti