perjantai 30. joulukuuta 2022

Unkarilainen letscho

Tämähän oli vanhaa kunnon paprika-sipulipaistosta vähän mielenkiintoisemmalla nimellä. Erinomaista, sopii hyvin oikeastaan ihan minkä tahansa lisukkeeksi, esim. riisin kanssa pääruoaksi tai vaikka salaatin korvikkeena.




Ainekset:
4 sipulia
1 kg eri värisiä paprikoita
500 g tomaattimurskaa
1 rkl oliiviöljyä
1 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
¼ tl valkopippuria
1 tl sokeria
pieni ruukku persiljaa
2 rkl ranskankermaa

Kuori ja viipaloi sipuli. Poista paprikoista siemenet ja valkoiset osat ja viipaloi malto. Silppua persilja.

Kuullota sipuli läpikuultavaksi öljyssä. Lisää paprika ja paprikajauhe ja jatka kuullottamista hetken aikaa. Lisää tomaattimurska, suola, pippuri ja sokeri. Anna hautua kannen alla n. 40 minuuttia.
 
Sekoita joukkoon persilja ja ranskankerma. Tarjoile esim. täytetyn kalkkunanfileen ja bataatti-kanelilaatikon niin kuin minä tein (tai vaikka riisin, paistettujen makkaroiden tai paistettujen kananmunien kera).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti