Näiden kanssa ei nyt ihan mennyt niin kuin piti. Ensin taikina ei kohonnut (ihan kuin olisin lapioinut muffinssivuokiin kaurapuuroa) ja sitten se ei millään tahtonut paistua kypsäksi. Lisäsin paistoaikaa 10 minuuttia alkuperäiseen reseptiin nähden, ja siltikin sämpylät olivat keskeltä vielä hiukan turhan raakoja. Lievistä vastoinkäymisistä huolimatta nämä olivat oikein maukkaita pikku suupaloja.
Taikina:
2 omenaa
4 g kuivahiivaa
2 ½ dl vettä
1 tl suolaa
½ tl anista
½ tl fenkolia
1 rkl hunajaa
¼ dl rypsiöljyä
2 dl kaurahiutaleita
4 dl vehnäjauhoja
½ dl puolukoita
Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
Liuota hiiva hiukan kättä lämpimämpään veteen. Lisää mausteet, hunaja, öljy, kaurahiutaleet ja omenaraaste. Alusta taikinaan jauhot vähitellen. Lisää lopuksi puolukat. Anna kohota lämpimässä paikassa peitettynä vähintään puoli tuntia.
Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti