lauantai 24. joulukuuta 2022

Joulupataleipä

Tämä ei ollut ihan paras versio joululimpusta. Ihan syötävä, mutta jotenkin ehkä hiukan kitkerä.




Ainekset:
4 dl vehnäjauhoja
2 ½ dl hiivaleipävehnäjauhoja
½ dl ruisjauhoja
1 tl kuivahiivaa
1 ½ tl suolaa
1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl anista
½ tl pomeranssinkuorta
4 dl vettä
½ dl tummaa siirappia
1 dl rusinoita

Sekoita taikinan kuivat aineet yhteen. Lisää rusinat ja hiukan kättä lämpimämpi siirappi-vesiseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Anna kohota huoneenlämmössä peitettynä 12-16 tuntia.

Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja muotoile jauhojen avulla pyöreäksi leiväksi. Anna kohota 30 minuuttia.

Laita kannellinen pata kylmään uuniin ja lämmitä uuni 225 asteeseen. Kun uuni on lämmennyt, ota pata uunista ja siirrä taikina pataan. Peitä pata kannella ja paista 30 minuuttia. Poista padasta kansi ja jatka paistamista vielä n. 15 minuuttia. Kumoa leipä jäähtymään ritilälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti