lauantai 3. joulukuuta 2022

Täytetty kalkkunanfilee

Tämä ohje oli alun perin kokonaiselle täytetylle kalkkunalle. Mutta koska kokonaisen linnunraadon käsittely on mielestäni kovin vaivalloista (no, kalkkunaa en ole koskaan kokonaisena paistanut, mutta eiköhän se ole vähän niin kuin broileri isommassa mittakaavassa), en halunnut nyt sellaista ostaa. Onneksi löysin kaupasta mukavan kimpaleen kalkkunanfileetä. Kuvassa ei näytä kovinkaan houkuttelevalta, mutta voin luvata että kannattaa kokeilla. Lihasta tuli ihanan mehevää ja pehmeää, ja täyte oli sopivan maukasta.




Ainekset:
1 sipuli
100 g kantarelleja
75 g pekonia
2 omenaa
1 za´atar –sämpylä
1 rkl oliiviöljyä
½ dl sherryä
suolaa
1 tl kuivattua timjamia
½ tl valkopippuria
1 kg kalkkunanfileetä
Pinnalle:
25 g voita huoneenlämpöisenä

Kuori ja silppua sipuli. Silppua sienet. Suikaloi pekoni. Kuori ja kuutioi omenat. Murenna sämpylä.

Kuumenna öljy pannulla. Lisää pekoni, sipuli, sienet ja omena. Paista n. 5 minuuttia. Lisää sherry ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita joukkoon leivänmurut. Mausta suolalla, timjamilla ja valkopippurilla.

Leikkaa kalkkunanfilee levyksi. Muotoile täytteestä pötkö juuri ja juuri sopivan kokoiseen uunivuokaan. Nosta kalkkunanfilee täytteen päälle kuoreksi. Sivele pinta voilla.

Peitä vuoka foliolla ja paista 175-asteisessa uunissa 90 minuuttia. Anna vetäytyä 15 minuuttia ennen viipalointia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti