maanantai 26. joulukuuta 2022

Mehukas sellerisalaatti

Sellerin käsittely on inhottavaa puuhaa. Toinen pääty on aina täynnä pikkuisia lonkeroita ja karvoja. Ei viittis leikata sitä päätyä kuitenkaan kokonaan pois, niin sitten saa raaputella multaa lonkeroiden välistä irti. Salaatista tuli ihan hyvää, mutta kastike kannattaa maustaa ihan kunnolla. Ensin tämä ei mielestäni maistunut oikein miltään, mutta sitten ripautin hiukkasen suolaa päälle ja johan alkoi maistua.




Ainekset:
850 g mukulaselleriä
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
1 hapahko omena
Majoneesikastike:
1 kananmuna
1 tl valkoviinietikkaa
1 dl rypsiöljyä
2 tl sinappia
1 rkl sitruunamehua
½ tl fenkolinsiemeniä
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
Tarjoiluun:
200 g keräsalaattia

Kuori ja suikaloi selleri. Sekoita suikaleisiin sitruunamehu. Kiehauta kattilassa vesi. Lisää sellerisuikaleet. Anna pehmentyä minuutti. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta hyvin. Mausta suikaleet suolalla. Kuori ja suikaloi omena.

Murskaa fenkolinsiemenet morttelissa. Mittaa sauvasekoittimen astiaan kananmuna, etikka ja öljy. Laita sauvasekoitin varovasti astiaan ainesten päälle. Käynnistä sekoitin ja nosta se hitaasti astian pohjalta ylöspäin, kun majoneesi alkaa emulgoitua. Mausta sinapilla, sitruunamehulla, fenkolilla, suolalla ja mustapippurilla.

Sekoita kastike selleri- ja omenasuikaleisiin. Anna maustua viileässä muutama tunti ennen tarjoilua.

Irrottele salaatinlehdet toisistaan. Levitä lehdet tarjoiluvadille ja lusikoi päälle sellerisalaatti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti