maanantai 19. joulukuuta 2022

Kukkakaali-parsakaalipiiras

Mä en nyt oikein tiedä, pitäiskö tätä kutsua piiraaksi vai munakkaaksi vai pannariksi. Vai joksikin ihan muuksi. Iltapalaksi tämän joka tapauksessa tein, joten se menköön nyt tuolla piiraan nimellä kun ei parempaakaan tietoa ole. Alkuperäisessä ohjeessa tämä taikina jaettiin annosvuokiin ja paistettiin vesihauteessa timbaaleiksi, mutta koska mulla ei ollut tarpeeksi monta annosvuokaa tämän kokoiselle taikinalle, päädyin käyttämään yhtä suurta pizzavuokaa. Enkä viitsinyt sitä vesihaudettakaan sitten käyttää. Taikina ainakin maistui ihanalle, joten odotukset ovat korkealla.




Ainekset:
500 g kukkakaalia
500 g parsakaalia
2 porkkanaa
2 dl ruokakermaa
1 ½ dl maitoa
3 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl korppujauhoja
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
½ tl mustapippuria
1 tl kuivattua meiramia
ripaus muskottipähkinää

Irrottele kaalit kukinnoiksi ja kuutioi varret. Keitä palat kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja soseuta kaalit. Suikaloi porkkanat esim. juustohöylällä ja keitä suikaleita muutama minuutti.

Kuumenna kerma ja maito yhdessä höyryäväksi. Lisää kananmunat, jauhot ja mausteet. Yhdistä kaali- ja kermaseos keskenään.

Levitä porkkanasuikaleet kevyesti voidellun pizzavuoan pohjalle tasaisesti. Lusikoi kaaliseos varovasti vuokaan. Paista 225-asteisessa uunissa n. 30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti