keskiviikko 21. joulukuuta 2022

Cookie-browniet

Eivät ehkä maailman kauneimpia, mutta ihan törkeen hyviä. Näistäkin suurin osa päätyy jouluaattoillan kahvipöytään, mutta ekat maistiaiset vedettiin jo tänään.




Brownie-taikina:
160 g voita
100 g taloussuklaata
2 dl sokeria
¼ tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
2 kananmunaa
2 ½ dl vehnäjauhoja
Cookie-taikina:
85 g voita
¾ dl sokeria
¾ dl fariinisokeria
¾ tl vaniljauutetta
¾ tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
25 g taloussuklaata

Sulata brownie-taikinan voi kattilassa. Siirrä kattila sivuun ja pilko sekaan suklaa. Anna seistä hetken aikaa ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, suola, vaniljasokeri, munat ja jauhot. Jaa taikina silikonisiin muffinssivuokiin.

Rouhi cookie-taikinan suklaa. Sulata voi. Sekoita joukkoon loput ainekset reseptissä luetellussa järjestyksessä suklaata lukuun ottamatta. Anna taikinan jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja lisää sitten suklaarouhe. Annostele cookie-taikina nokareiksi brownie-taikinan päälle.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 17 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti