lauantai 17. joulukuuta 2022

Mausteinen tahinikinuskijäätelö

Poimin jostain internetin syövereistä mielenkiintoisen ohjeen taateli-tahinikinuskipirtelölle. Koska itse kuitenkin olen ihan jäätelöfriikki enkä niinkään tykkää nestemäisemmistä herkuista, päädyin muokkaamaan reseptistä jäätelöä. Tarkoitus oli syödä tätä tänään jälkkärinä, mutta lopputulos olikin niin jouluinen ja herkullinen, että taidan säästää tämän jouluyön jälkkäriksi.




Jäätelömassa:
4 dl Kiehu-maitoa
2 tl vaniljauutetta
2 kananmunan keltuaista
½ dl glukoosisiirappia
ripaus suolaa
2 ½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
Lisäksi:
140 g kivettömiä taateleita
1 tl kardemummaa
1 tl kanelia
Kastike:
1 dl kuohukermaa
1 dl fariinisokeria
1 rkl siirappia
50 g vaaleaa tahinia
¼ tl suolaa

Kuumenna kastikkeen kerma ja sokeri kiehuvaksi pienessä kattilassa. Keitä, kunnes kinuski alkaa hiukan paksuuntua. Lisää tahini ja suola ja sekoita tasaiseksi.

Soseuta taatelit, kardemumma ja kaneli tasaiseksi.

Mittaa jäätelömassan maito ja vaniljauute kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia. Siirrä kattila sivuun ja anna jäähtyä 10 minuuttia, silloin tällöin sekoittaen. Sekoita toisessa astiassa yhteen keltuaiset, glukoosisiirappi ja suola. Lisää seos vaniljamaitoon ja sekoita tasaiseksi. Kuumenna seos kiehumispisteeseen, koko ajan sekoittaen. Anna jäähtyä täysin. Lisää taateliseos kastikkeeseen. Vatkaa kolmannessa astiassa vaniljakastike vaahdoksi. Yhdistä vaahto vaniljakastikkeeseen. Siirrä seos jäätelökoneen kulhoon ja anna koneen käydä, kunnes jäätelö on koostumukseltaan sopivaa.

Siirrä jäätelö pakastuksen kestävään astiaan. Valuta päälle kinuskikastike ja vedä muutaman kerran lusikalla jäätelön läpi, jotta kastike sekoittuu osittain jäätelömassaan. Nosta astia pakastimeen odottamaan tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti