maanantai 5. joulukuuta 2022

Omenakakku

Tämä oli mukavasti erilainen kakku. Jos tekisin vielä uudelleen, lisäisin leipää paistaessani pannulle myöskin (fariini)sokeria. Mutta kun kaveriksi oli avokadomoussea ja vaahterasiirappia, ei sokeri ollut ollenkaan välttämätön. Oli hyvää. Meillä tämä oli pöydässä kylmänä, mutta lämpimänä olisi ollut ehkä vielä parempaa.




Ainekset:
300 g saaristolaisleipää
150 g voita
2 omenaa
360 g kevyesti sokeroitua omenasosetta

Murenna leipä. Paista leivänmurut pienissä erissä 100 grammassa voita. Kuori omenat ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.

Painele puolet leivänmuruista leivinpaperoidun kakkuvuoan pohjalle. Levitä seuraavaan kerrokseen omenasose ja omenaraaste. Painele päälle loput leivänmurut tasaiseksi kerrokseksi. Jaa loput voista nokareina pinnalle. Paista 200-asteisessa uunissa puoli tuntia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti