torstai 29. joulukuuta 2022

Puolukka-valkosuklaakakku

Tämä oli täsmälleen sellaista kuin odotinkin. Överimakeaan taikinaan sopi oikein hyvin kirpeät puolukat. Kokonaisuus oli todella herkullinen, ja sopi hyvin syötäväksi jääkaappikylmänä. Epäilin vähän, onko 40 minuutin paistoaika liikaa, mutta kävin kurkkaamassa kakkua puolen tunnin paiston jälkeen ja totesin että kyllä se sen 40 minsaa saa olla uunissa. Koostumus oli just sopiva syötäväksi (vaikka eipä olisi haitannut, vaikka olisi ollut raaempikin).




Ainekset:
300 g puolukoita
200 g valkosuklaata
200 g voita
1 ½ dl sokeria
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa

Survo puolukat soseeksi. Sulata voi ja valkosuklaa yhdessä. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja lisää siihen ensin keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sitten kananmunat.

Kaada taikina silikoniseen piirakkavuokaan. Lusikoi päälle puolukkasose. Nostele taikinaa muutaman kerran haarukalla niin, että puolukkasose raidoittaa taikinaa hiukan. Paista 180-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti