tiistai 13. joulukuuta 2022

Portobellofileerulla

Portobellosieniä en tällä kertaa ostanut, vaan suuria herkkusieniä. Kävin eilen kaupassa, ja portobelloja oli tarjolla 200 g rasiassa 5,99 ja parasta ennen –päivä eilen. Jumboherkkusienien hinta oli 4,90 / kilo. Ei tarvinnut kauhean kauaa miettiä, kumpia ottais. Hiukan kyllä sieppaa, kun ostaa 715 g kokoisen lihapalan ja sitten siitä on 100 g niin kovaa kalvoa, että se ei meinaa mennä poikki edes terävällä lihaveitsellä. Onneksi on sentään koirat, jotka suurella mielihalulla syövät ne kalvot niin ettei niitä tarvitse sentään roskiin heittää. Ja sitten asia, jota en ole vielä ymmärtänyt: miksi liha käsketään kaikissa resepteissä nuijia levyksi aina ”kahden tuorekelmun välissä”? Mihin ihmeeseen niitä kelmuja tarvitaan? Minä nuijin lihani ilman turhia kelmuja sopivan paksuiseksi ja sain sen tällä kertaa jopa käärittyä kivasti rullalle. Ja oli hyvää. Rullan kanssa syötiin porkkana-perunamuusia.




Ainekset:
600 g takuumureaa naudan ulkofileetä
1 rkl voita
200 g portobellosieniä (tai jumboherkkusieniä)
1 porkkana
1 tl kuivattua rosmariinia
1 pikkujoulusämpylä (tai muu vaalea leipäviipale)
sormisuolaa
mustapippuria
1 rkl oliiviöljyä

Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja raasta porkkana. Sulata voi pannulla. Lisää sienet, porkkana ja rosmariini. Ruskista kevyesti n. 4 minuuttia. Murusta sekaan leipäviipale. Mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä sivuun.

Leikkaa liha levyksi ja nuiji levy n. ½ cm paksuiseksi. Levitä sienitäyte tasaisesti fileelle. Jätä reunoille pari senttiä tyhjää. Kääri filee rullaksi ja sido rulla paistinarulla. Voitele pinta öljyllä. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta rulla saumapuoli alaspäin uuninkestävään vuokaan.

Työnnä paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan ja paista 175-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia. Kääri rulla folioon ja anna vetäytyä n. 5 minuuttia. Poista paistinaru ja viipaloi rulla ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti