torstai 1. joulukuuta 2022

Valkosuklaaleivos ja ruusunmarjajäädyke

Minun mielestäni nämä olivat kummatkin erikseen ihan sikahyviä, ja yhdessä vieläkin parempia. Herra 11-v oli eri mieltä: suklaaleivos ei ollut yhtä hyvä kuin edellinen suklaaleivonnainen, ja ruusunmarjajäädyke ei kuulemma maistunut oikein miltään. Joten ehkä tämä sitten oli enemmän aikuisten makuun. Ei ihan äklömakeaa.




Valkosuklaaleivos:
110 g voita huoneenlämpöisenä
65 g sokeria
2 kananmunaa
2 ½ tl vaniljasokeria
20 g kaakaojauhetta
45 g vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kuorrutus:
60 g valkosuklaata
15 g voita
Ruusunmarjajäädyke:
6 kananmunan keltuaista
150 g sokeria
300 g ruusunmarjasosetta
5 dl Flora Vispiä
4 cl Gallianoa
Tarjoiluun:
lakkahilloa

Sekoita ruusunmarjajäädykkeen keltuaiset ja sokeri. Kuumenna vesihauteessa koko ajan hämmentäen, kunnes seos sakenee. Anna jäähtyä. Lisää ruusunmarjasose ja likööri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kermavaahto jäädykemassaan. Jaa jäädyke silikonisiin muffinssivuokiin ja vuoat pakastimeen vähintään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Vatkaa leivosten voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat aineet. Jaa taikina pieniin silikonisiin vuokiin ja paista 175-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä huoneenlämpöisiksi.

Sulata kuorrutuksen valkosuklaa ja sekoita joukkoon voi. Irrota leivokset vuoista ja levitä kuorrutus leivosten päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti