Tässä oli kyllä tosi hyvä ja helppo vaniljakastike. Jäi kiinnostamaan, että vaahtoutuukohan se? Täytynee kokeilla jonain päivänä. Nämä olivat ihana yhdistelmä rapeaa pohjaa, pehmeää vaniljakastiketta ja raikkaita mustikoita varustettuna suklaan häivähdyksellä.
Taikina:
2 ½ dl vehnäjauhoja
¾ dl sokeria
120 g voita huoneenlämpöisenä
1 kananmunan keltuainen
Täyte:
1 dl kermaa
1 dl maitoa
1 kananmuna
½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
1 rkl voita
1 tl vaniljasokeria
Lisäksi:
9 palaa taloussuklaata
180 g mustikoita
Sekoita taikinan ainekset nopeasti yhteen yleiskoneessa. Anna taikinan levätä viileässä puoli tuntia.
Sekoita kattilassa yhteen täytteen kerma, maito, kananmuna, sokeri, vehnäjauhot, voi ja vaniljasokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Anna jäähtyä jääkaappikylmäksi.
Painele taikina tartelettivuokien pohjille ja reunoille. Paista pohjat 225-asteisessa uunissa kullanruskeiksi (n. 10 minuuttia). Laita jokaiseen vuokaan yksi taloussuklaapala ja nosta vuoat takaisin uuniin pariksi minuutiksi, niin että suklaat sulavat. Levitä suklaa pohjille.
Anna jähmettyä. Lusikoi pohjille vaniljakastike ja koristele mustikoilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti