Ei puhettakaan mistään ohjeen mukaisesta ”taikinan
pyörittelystä sämpylöiksi” tai edes sämpylöiden voitelemisesta. Taikinasta tuli
sellaista liisteriä, että hyvä että sain sen sormistani irti. Mutta maistui
hyvältä. Ikävä kyllä en kerkeä nyt maistelemaan sämpylöitä, ehkä sitten
myöhemmin illalla.
Ainekset:
300 g bataattia
3 dl maitoa
0,5 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
Päälle:
vettä
1 dl kauraleseitä
Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä
kypsäksi (n. 10 minuuttia). Valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä
huoneenlämpöiseksi.
Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita hiiva desiin
vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon
bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin
vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä
paikassa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti