maanantai 11. huhtikuuta 2016

Bataattisämpylät

Ei puhettakaan mistään ohjeen mukaisesta ”taikinan pyörittelystä sämpylöiksi” tai edes sämpylöiden voitelemisesta. Taikinasta tuli sellaista liisteriä, että hyvä että sain sen sormistani irti. Mutta maistui hyvältä. Ikävä kyllä en kerkeä nyt maistelemaan sämpylöitä, ehkä sitten myöhemmin illalla.



Ainekset:
300 g bataattia
3 dl maitoa
0,5 pussia kuivahiivaa
1 tl suolaa
2 rkl öljyä
3 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
Päälle:
vettä
1 dl kauraleseitä

Kuori ja kuutioi bataatti pieneksi. Keitä kiehuvassa vedessä kypsäksi (n. 10 minuuttia). Valuta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.

Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita hiiva desiin vehnäjauhoja, sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja öljy. Sekoita joukkoon bataattisose. Lisää hiutaleet ja loput jauhot vähitellen ja alusta hyvin vaivaten taikinaksi. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.

Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki ja pyörittele sitten taikina sämpylöiksi. Anna sämpylöiden kohota kaksinkertaisiksi lämpimässä paikassa. Voitele vedellä ja ripottele pinnalle kauraleseitä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla n. 12 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti