Ihania pieniä kahvin kanssa –leivonnaisia. Taikina ei kaipaa
yhtään sokeria, kun kakut on yltä päältä kuorrutettu sokeriliemellä ja vielä
erikoishienolla sokerilla.
Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 rkl pehmeää voita
2 kananmunaa
Sokeriliemi:
2 dl sokeria
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
Friteeraukseen:
1 l rypsiöljyä
Päälle:
1 dl erikoishienoa sokeria
Sokeriliemi: Keitä vettä, sokeria ja sitruunamehua
kattilassa ilman kantta 10 minuutin ajan. Ole varovainen; sokeiliemi kuohahtaa
tosi helposti hellalle. Anna seoksen jäähtyä.
Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli kulhossa ja
sekoita sormin voi pikku nokareina jauhoseokseen, niin että syntyy murutaikina.
Vatkaa kananmunat, kaada taikinaan ja sekoita tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää
jauhoja, jos taikina tuntuu tarttuvalta. Anna taikinan levätä viileässä tunnin
ajan.
Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä ja
leikkaa se pitkulaisiksi, n. 4 cm levyisiksi ja 12 cm pituisiksi paloiksi.
Leikkaa kukin pala pituussuunnassa kolmeen osaan niin että osat kuitenkin ovat
toisesta päästä yhdessä. Letitä taikinanauhoista pieniä pitkoja. Paina pitkojen
päät lopuksi yhteen, niin että ne eivät aukea friteerauksen aikana.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti