sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Friteeratut kanelikakut

Ihania pieniä kahvin kanssa –leivonnaisia. Taikina ei kaipaa yhtään sokeria, kun kakut on yltä päältä kuorrutettu sokeriliemellä ja vielä erikoishienolla sokerilla.



Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
2 rkl pehmeää voita
2 kananmunaa
Sokeriliemi:
2 dl sokeria
1 dl vettä
1 sitruunan mehu
Friteeraukseen:
1 l rypsiöljyä
Päälle:
1 dl erikoishienoa sokeria

Sokeriliemi: Keitä vettä, sokeria ja sitruunamehua kattilassa ilman kantta 10 minuutin ajan. Ole varovainen; sokeiliemi kuohahtaa tosi helposti hellalle. Anna seoksen jäähtyä.

Sekoita jauhot, suola, leivinjauhe ja kaneli kulhossa ja sekoita sormin voi pikku nokareina jauhoseokseen, niin että syntyy murutaikina. Vatkaa kananmunat, kaada taikinaan ja sekoita tasaiseksi ja notkeaksi. Lisää jauhoja, jos taikina tuntuu tarttuvalta. Anna taikinan levätä viileässä tunnin ajan.

Kauli taikina ohueksi levyksi jauhotetulla leivinpöydällä ja leikkaa se pitkulaisiksi, n. 4 cm levyisiksi ja 12 cm pituisiksi paloiksi. Leikkaa kukin pala pituussuunnassa kolmeen osaan niin että osat kuitenkin ovat toisesta päästä yhdessä. Letitä taikinanauhoista pieniä pitkoja. Paina pitkojen päät lopuksi yhteen, niin että ne eivät aukea friteerauksen aikana.

Kuumenna öljy 170-180 -asteiseksi. Friteeraa muutamaa kakkua kerrallaan noin minuutin ajan, kunnes kakut ovat kullankeltaisia. Ota ne varovasti ylös reikäkauhalla ja anna valua talouspaperin päällä. Kasta kakut sokeriliemeen, anna jälleen valua talouspaperin päällä ja pyörittele vielä sokerissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti