Tämä ohje on vaivannut mua siitä asti, kun näin sen
ensimmäisen kerran. Nyt sain tehtyä sitä vappuvieraille. Hyvin teki kauppansa
vähän erilainen hampurilainen; täyte oli sopivan mausteinen ja mehevä.
Ainekset:
n. 1 kg kassleria
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Maustekastike:
paistoliemi
1 rkl soijakastiketta
1 dl muscovadosokeria
½ tl mustapippuria
1 tl makeaa chilikastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl raastettua inkivääriä
Täytteeksi:
salaattia
tomaattia
avokadoa
punasipulia
Mausta huoneenlämpöinen liha suolalla ja pippurilla. Aseta
lihapala sekä kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Kaada vuoan
pohjalle n. 2 dl vettä. Kypsennä 120-asteisessa uunissa n. neljä tuntia.
Nosta liha uunipannulta lautaselle. Lisää liemeen muut
maustekastikkeen ainekset ja keitä reippaalla lämmmöllä liemi kokoon, n. 10
minuuttia. Jos uuninpannua ei voi käyttää hellalla, kaada ensin liemi
kattilaan. Ota pannu liedeltä. Leikkaa liha viipaleiksi tai revi se kahdella
haarukalla riekaleiksi ja pane liha mausteseokseen. Anna maustua n. tunnin
ajan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti