lauantai 30. huhtikuuta 2016

Makea possupurilainen

Tämä ohje on vaivannut mua siitä asti, kun näin sen ensimmäisen kerran. Nyt sain tehtyä sitä vappuvieraille. Hyvin teki kauppansa vähän erilainen hampurilainen; täyte oli sopivan mausteinen ja mehevä.



Ainekset:
n. 1 kg kassleria
2 tl suolaa
½ tl valkopippuria
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
Maustekastike:
paistoliemi
1 rkl soijakastiketta
1 dl muscovadosokeria
½ tl mustapippuria
1 tl makeaa chilikastiketta
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 rkl raastettua inkivääriä
Täytteeksi:
salaattia
tomaattia
avokadoa
punasipulia

Mausta huoneenlämpöinen liha suolalla ja pippurilla. Aseta lihapala sekä kuoritut sipulit ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. Kaada vuoan pohjalle n. 2 dl vettä. Kypsennä 120-asteisessa uunissa n. neljä tuntia.

Nosta liha uunipannulta lautaselle. Lisää liemeen muut maustekastikkeen ainekset ja keitä reippaalla lämmmöllä liemi kokoon, n. 10 minuuttia. Jos uuninpannua ei voi käyttää hellalla, kaada ensin liemi kattilaan. Ota pannu liedeltä. Leikkaa liha viipaleiksi tai revi se kahdella haarukalla riekaleiksi ja pane liha mausteseokseen. Anna maustua n. tunnin ajan.

Täytä sämpylät lihalla ja kasviksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti