lauantai 30. huhtikuuta 2016

Uunijuurekset

Uunijuurekset siirapilla höystettynä maistuvat aina hyvältä. Oli pakko tehdä myös näitä hampurilaisten kanssa, siltä varalta että perunakuorukat eivät ole ihan niin hyviä lisukkeena kuin miltä kuulostavat… Ja niinhän siinä kävikin, että uunijuureksista tuli se pääasiallinen lisuke.




Ainekset:
25 g voita
1 lanttua
1 palsternakka
1 bataatti
2 isoa sipulia
4 porkkanaa
1 dl tummaa siirappia
½ tl suolaa
1 dl vettä

Kuori ja kuutioi juurekset. Kuumenna rasva pannulla ja kääntele juureskuutioita muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon siirappi ja suola, kiehauta. Lisää lopuksi joukkoon vesi.

Kaada ainekset uuninkestävään vuokaan ja kypsennä 200 asteessa, kunnes juurekset tuntuvat sopivan kypsiltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti