lauantai 30. huhtikuuta 2016

Perunakuorukat

1930-luvun ruokaa 1930-luvun keittokirjasta. Tuossa kirjassa on paljon mielenkiintoisia ruokia, etenkin leipomuksia. 30-luvulla taidettiin harrastaa paljon rasvassa keittämistä, sen verran niitä reseptejä on tarjolla keittokirjassakin. Tämä sopi nyt oikein hyvin vappuun, kun munkkeja varten tarvittiin joka tapauksessa keittorasvaa. Helpotin omaa työtäni sen verran, että kuorin perunat ensin ja keitin vasta sitten. Jotain kummallista näille tapahtui rasvakeittovaiheessa. Rasva alkoi kuohua hurjasti, ja perunakuorukat hajosivat rasvan sekaan. Muutama kuitenkin onnistui, ja niiden perusteella näitä voisi ehkä kokeilla joskus toistekin. Ai niin, ja tuon ”munanruskuaisissa kierittelemisen” voi suosiolla unohtaa – se ei onnistu, ja sitä paitsi korppujauhot takertuvat perunapuikkojen pintaan muutenkin.



Ainekset:
900 g perunoita
2 munanruskuaista
50 g voita
suolaa
muskottia
1 dl korppujauhoja
munanruskuainen
Keittämiseen:
rasvaa

Perunat keitetään, kuoritaan ja survotaan soseeksi. Kuumaan soseeseen sekoitetaan voi ja 2 munanruskuaista yksitellen sekä mausteet.

Seos vaivataan notkeaksi ja siitä muodostetaan hiukan pitkulaisia pyöryköitä, jotka kastetaan vatkattuun munanruskuaiseen, kieritellään korppujauhoissa ja keitetään rasvassa ruskeiksi joka puolelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti