1930-luvun ruokaa 1930-luvun keittokirjasta. Tuossa kirjassa
on paljon mielenkiintoisia ruokia, etenkin leipomuksia. 30-luvulla taidettiin
harrastaa paljon rasvassa keittämistä, sen verran niitä reseptejä on tarjolla
keittokirjassakin. Tämä sopi nyt oikein hyvin vappuun, kun munkkeja varten
tarvittiin joka tapauksessa keittorasvaa. Helpotin omaa työtäni sen verran,
että kuorin perunat ensin ja keitin vasta sitten. Jotain kummallista näille
tapahtui rasvakeittovaiheessa. Rasva alkoi kuohua hurjasti, ja perunakuorukat hajosivat
rasvan sekaan. Muutama kuitenkin onnistui, ja niiden perusteella näitä voisi
ehkä kokeilla joskus toistekin. Ai niin, ja tuon ”munanruskuaisissa
kierittelemisen” voi suosiolla unohtaa – se ei onnistu, ja sitä paitsi korppujauhot
takertuvat perunapuikkojen pintaan muutenkin.
Ainekset:
900 g perunoita
2 munanruskuaista
50 g voita
suolaa
muskottia
1 dl korppujauhoja
munanruskuainen
Keittämiseen:
rasvaa
Perunat keitetään, kuoritaan ja survotaan soseeksi. Kuumaan
soseeseen sekoitetaan voi ja 2 munanruskuaista yksitellen sekä mausteet.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti