keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Jauheliha-omenakiusaus

Ompulla ja juustoraasteella tuunattua jauheliha-perunalaatikkoa. Nam. Muscovadosiirappia ei valitettavasi kotona ollut enkä sitä kaupastakaan löytänyt tähän hätään. Luulenpa, että tavallinen tumma siirappi ajoi näin pienessä määrässä ihan saman asian.



Ainekset:
600 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
2 isoa sipulia silputtuna
1200 g perunaa suikaleina
3 omenaa raasteena
2 rkl muscovadosiirappia
2,5 dl kermaa
2,5 dl vettä
150 g juustoraastetta
1 tl kuivattuja yrttejä

Paista jauheliha pannulla kauttaaltaan ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon silputut sipulit ja kääntele hetki.

Lisää perunasuikaleet, omenaraaste, muscovadosiirappi, kerma, vesi, juustoraaste ja kuivatut yrtit. Kuumenna kiehuvaksi.

Kaada seos reunalliseen uunivuokaan ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia tai kunnes pinta on kiinteä ja kauniin värinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti