Minä ”löysin” parsan vasta tänä vuonna.
Ricotta-parsapiirakka kuulosti niin ihanalta, että pakkohan sitä oli kokeilla.
Ja sitä paitsi, purjo-perunasosekeitto kaipaa rinnalleen jotain purtavaa.
Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
500 g nippu parsaa
2 kananmunaa
250 g ricottaa
2 rkl parmesaania raastettuna
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria
Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot
kulhoon. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen
rakenne (herneen kokoisia muruja). Sekoita joukkoon lusikallinen kerrallaan
kylmää vettä kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.
Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun
päälle ja kääri se tiiviisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
Kauli taikina ohueksi levyksi (n. 3 mm) Piirakkavuoan
muotoon. Taputtele taikinalevy vuokaan ja leikkaa ylimenevät reunat. Töki
pohjaan reikiä haarukalla. Nosta vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.
Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna
jäähtyä.
Leikkaa parsojen puiset tyvet pois. Leikkaa parsoja
tarvittaessa lyhyemmäksi sen mukaan millaista vuokaa käytät.
Sekoita täyte. Yhdistä kulhossa kananmunat, ricotta,
raastettu parmesaani ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele
parsat täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia
tai kunnes täyte on hyytynyt.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti