sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

Ricotta-parsapiirakka

Minä ”löysin” parsan vasta tänä vuonna. Ricotta-parsapiirakka kuulosti niin ihanalta, että pakkohan sitä oli kokeilla. Ja sitä paitsi, purjo-perunasosekeitto kaipaa rinnalleen jotain purtavaa.



Pohja:
125 g voita
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä
Täyte:
500 g nippu parsaa
2 kananmunaa
250 g ricottaa
2 rkl parmesaania raastettuna
½ dl kermaa
suolaa
mustapippuria

Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Mittaa jauhot kulhoon. Nypi voikuutiot jauhoihin sormilla kunnes seokseen syntyy muruinen rakenne (herneen kokoisia muruja). Sekoita joukkoon lusikallinen kerrallaan kylmää vettä kunnes taikina juuri ja juuri pysyy kasassa.

Taputtele taikina parin sentin paksuiseksi levyksi kelmun päälle ja kääri se tiiviisti kelmuun. Nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.

Kauli taikina ohueksi levyksi (n. 3 mm) Piirakkavuoan muotoon. Taputtele taikinalevy vuokaan ja leikkaa ylimenevät reunat. Töki pohjaan reikiä haarukalla. Nosta vuoka pakastimeen 15 minuutiksi.

Paista pohjaa uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.

Leikkaa parsojen puiset tyvet pois. Leikkaa parsoja tarvittaessa lyhyemmäksi sen mukaan millaista vuokaa käytät.

Sekoita täyte. Yhdistä kulhossa kananmunat, ricotta, raastettu parmesaani ja kerma. Mausta suolalla ja pippurilla.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle. Asettele parsat täytteen päälle. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla 20-25 minuuttia tai kunnes täyte on hyytynyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti