En oikein ole ihan varma, oliko inkivääritahna omenoiden
päälle hyvä idea. Ehkä parempi olisi ollut lorauttaa omenoiden päälle hiukan
siirappia. Muuten oikein maistuva salaatti. Viinietikalla maustettuja
punasipuleita voi hyvin käyttää muuallakin.
Ainekset:
3 isoa omenaa
½ dl juoksevaa margariinia
1 tl inkivääritahnaa
suolaa
mustapippuria
Salaatti:
1 punasipuli
1 rkl omena-hunajaviinietikkaa
70 g rucolaa
suolaa
mustapippuria
1 dl puolukoita
Halkaise ja kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa
pohjasta ohut viipale, jotta omenat pysyvät paremmin pystyssä. Pane omenat
uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin.
Mausta rasva inkivääritahnalla, suolalla ja pippurilla.
Voitele omenoiden leikkauspinta rasvaseoksella. Kypsennä omenoita 200 asteessa
n. 20 minuuttia. Omenat saavat jäädä purtaviksi. Liian pitkään kypsentäessä
hapokkaat omenat hajoavat.
Leikkaa kuorittu, halkaistu punasipuli oikein ohuiksi
viipaleiksi. Sekoita punasipulisuikaleet ja viinietikka. Anna maustua sillä
aikaa kun omenat kypsyvät.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti