tiistai 19. huhtikuuta 2016

Uuniomenasalaatti

En oikein ole ihan varma, oliko inkivääritahna omenoiden päälle hyvä idea. Ehkä parempi olisi ollut lorauttaa omenoiden päälle hiukan siirappia. Muuten oikein maistuva salaatti. Viinietikalla maustettuja punasipuleita voi hyvin käyttää muuallakin.



Ainekset:
3 isoa omenaa
½ dl juoksevaa margariinia
1 tl inkivääritahnaa
suolaa
mustapippuria
Salaatti:
1 punasipuli
1 rkl omena-hunajaviinietikkaa
70 g rucolaa
suolaa
mustapippuria
1 dl puolukoita

Halkaise ja kuori omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa pohjasta ohut viipale, jotta omenat pysyvät paremmin pystyssä. Pane omenat uuninkestävään vuokaan leikkauspinta ylöspäin.

Mausta rasva inkivääritahnalla, suolalla ja pippurilla. Voitele omenoiden leikkauspinta rasvaseoksella. Kypsennä omenoita 200 asteessa n. 20 minuuttia. Omenat saavat jäädä purtaviksi. Liian pitkään kypsentäessä hapokkaat omenat hajoavat.

Leikkaa kuorittu, halkaistu punasipuli oikein ohuiksi viipaleiksi. Sekoita punasipulisuikaleet ja viinietikka. Anna maustua sillä aikaa kun omenat kypsyvät.

Sekoita sipulin joukkoon rucolan lehdet. Mausta suolalla ja pippurilla. Nostele salaatti omenanpuolikkaille ja ripottele puolukat salaatille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti