sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kuhaa ja parsaa

Ikinä ennen en ollut laittanut ruoaksi kuhaa enkä myöskään parsaa. Nyt on kokeiltu kummatkin, eivätkä varmasti jääneet viimeisiksi kokeiluiksi.



Ainekset:
3 kuhafilettä
12 vihreää parsaa
1,5 dl rypsiöljyä
6 tl sitruunamehua
1,5 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl sokeria
2 rkl voita
2 rkl oliiviöljyä

Yhdistä sokeri, etikka, sitruunamehu ja rypsiöljy. Maista ja lisää suolaa oman maun mukaan. Leikkaa kuhafileet kahtia ja mausta suolalla. Leikkaa parsoista puumainen loppuosa pois.

Kuumenna paistinpannu ja lisää voi ja oliiviöljy pannulle. Paista kuhafileitä nahkapuoli alaspäin 2 minuuttia ja käännä. Paista vielä minuutin verran ja nosta sitten kuhat sivuun.

Laita pannulle parsat ja vettä niin, että parsat peittyvät. Anna kiehua n. 2 minuuttia ja nosta sitten parsat jääkylmään veteen.

Lämmitä vinaigrette lämpimäksi, mutta älä anna kiehahtaa. Tarjoa kuhafileet vinaigreten, parsojen ja keitettyjen perunoiden kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti