perjantai 15. huhtikuuta 2016

Kaalipiirakka

Viimeviikkoisesta kaalikeitosta jäi yli puolikas kaali. Ajattelin vaihteeksi kokeilla kaalipiirakan tekoa. Iltapalana teen kanssa ihanaa! Isoa irtopohjavuokaa käytettäessä piirakkataikinaa ei jäänyt yhtään yli koristeeksi, vaan se riitti juuri ja juuri piirakan pohjaksi ja kanneksi.



Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
200 g voita
2 dl kermaviiliä
Täyte:
½ keräkaalia
3 porkkanaa
2 sipulia
25 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl vaaleaa siirappia
suolaa
valkopippuria
meiramia
Voiteluun:
½ kananmuna

Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää kuutioitu rasva ja kermaviili nopeasti sekoittaen. Muovaa taikina palloksi ja nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat ja sipulit kattilaan. Lisää rasva ja hauduta kaalisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Sekoita välillä ja lisää siirappi, jauhot sekä mausteet. Jäähdytä.

Kaaviloi taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi ja levitä toinen pohjaksi uunivuokaan niin, että se peittää myös reunat. Tasoita täyte päälle niin, että se jää keskeltä hiukan koholle. Nosta toinen levy kanneksi. Ummista reunat.

Voitele taikina munalla. Tee tähtetksi jääneestä taikinasta koristeita piirakan pintaan ja voitele nekin. Pistele kuoreen muutamia reikiä. Kypsennä kaalipiirakkaa uunissa 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti