Viimeviikkoisesta kaalikeitosta jäi yli puolikas kaali.
Ajattelin vaihteeksi kokeilla kaalipiirakan tekoa. Iltapalana teen kanssa
ihanaa! Isoa irtopohjavuokaa käytettäessä piirakkataikinaa ei jäänyt yhtään yli
koristeeksi, vaan se riitti juuri ja juuri piirakan pohjaksi ja kanneksi.
Taikina:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokokidesokeria
½ tl suolaa
200 g voita
2 dl kermaviiliä
Täyte:
½ keräkaalia
3 porkkanaa
2 sipulia
25 g voita
1 rkl vehnäjauhoja
½ dl vaaleaa siirappia
suolaa
valkopippuria
meiramia
Voiteluun:
½ kananmuna
Sekoita taikinan kuivat aineet. Lisää kuutioitu rasva ja
kermaviili nopeasti sekoittaen. Muovaa taikina palloksi ja nosta jääkaappiin
täytteen valmistamisen ajaksi.
Suikaloi kaali ja viipaloi porkkanat ja sipulit kattilaan.
Lisää rasva ja hauduta kaalisilppu pehmeäksi ruskistamatta. Sekoita välillä ja
lisää siirappi, jauhot sekä mausteet. Jäähdytä.
Kaaviloi taikina kahdeksi pyöreäksi levyksi ja levitä toinen
pohjaksi uunivuokaan niin, että se peittää myös reunat. Tasoita täyte päälle
niin, että se jää keskeltä hiukan koholle. Nosta toinen levy kanneksi. Ummista
reunat.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti