lauantai 2. huhtikuuta 2016

Välimeren lihapiirakka

Tomaatit lihapiirakassa olivat tosi hyviä. Ja muutenkin tämä piirakka kokonaisuutena todella maistuvaa.



Pohja:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Täyte:
600 g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
0,5 ruukkua basilikaa
Voiteluun:
1 kananmuna

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut aineet murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon rahka. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin tekeytymään.

Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota paistinpannu liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattisose. Anna jäähtyä.

Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Puolita kirsikkatomaatit ja levitä ne jauhelihan päälle. Revi pinnalle basilikaa.

Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.

Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä paistoajan loppuvaiheessa leivinpaperilla, jotta piirakka ei pala.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti