Tomaatit lihapiirakassa olivat tosi hyviä. Ja muutenkin tämä
piirakka kokonaisuutena todella maistuvaa.
Pohja:
250 g voita
4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
250 g maitorahkaa
Täyte:
600 g jauhelihaa
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
2 rkl tomaattisosetta
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
mustapippuria
250 g kirsikkatomaatteja
0,5 ruukkua basilikaa
Voiteluun:
1 kananmuna
Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut aineet
murumaiseksi seokseksi. Sekoita joukkoon rahka. Kääri taikina kelmuun ja nosta
jääkaappiin tekeytymään.
Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu
sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota
paistinpannu liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattisose. Anna jäähtyä.
Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen
muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Puolita
kirsikkatomaatit ja levitä ne jauhelihan päälle. Revi pinnalle basilikaa.
Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat
ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä
haarukalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti