sunnuntai 10. huhtikuuta 2016

Kampasimpukkasalaatti

Kampasimpukoita maistoin ensimmäisen kerran pari vuotta sitten yksissä juhlissa. Siitä saakka on ollut mielessä, että pitäisi käyttää itsekin kampasimpukoita jossain ruoassa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. Ja ne olivat edelleenkin yhtä herkullisia kuin muistinkin.



Ainekset:
200 g kampasimpukoita
2 salaattisekoitusruukkua
2 kurkkua
500 g kirsikkatomaatteja
1 appelsiini
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
4 rkl appelsiinimehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sokeria
Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä

Sulata kampasimpukat ohjeen mukaan. Kuivaa simpukoiden pinta talouspaperilla.

Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Paloittele kurkku ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele puolet appelsiinista. Levitä kurkku, tomaatit ja appelsiinit salaattisekoituksen pinnalle.

Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi. Purista appelsiinimehu. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.

Kuumenna öljy pannussa ja paista kampasimpukoita koosta riippuen ½-1 minuuttia / puoli.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti