Kampasimpukoita maistoin ensimmäisen kerran pari vuotta
sitten yksissä juhlissa. Siitä saakka on ollut mielessä, että pitäisi käyttää
itsekin kampasimpukoita jossain ruoassa, mutta vasta nyt sain aikaiseksi. Ja ne
olivat edelleenkin yhtä herkullisia kuin muistinkin.
Ainekset:
200 g kampasimpukoita
2 salaattisekoitusruukkua
2 kurkkua
500 g kirsikkatomaatteja
1 appelsiini
Kastike:
2 valkosipulinkynttä
4 rkl appelsiinimehua
2 rkl oliiviöljyä
suolaa
pippuria
sokeria
Paistamiseen:
1 rkl oliiviöljyä
Sulata kampasimpukat ohjeen mukaan. Kuivaa simpukoiden pinta
talouspaperilla.
Levitä salaattisekoitus laakealle vadille. Paloittele kurkku
ja puolita kirsikkatomaatit. Paloittele puolet appelsiinista. Levitä kurkku,
tomaatit ja appelsiinit salaattisekoituksen pinnalle.
Hienonna kuorittu valkosipulinkynsi. Purista appelsiinimehu.
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja valuta salaatille.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti