tiistai 5. huhtikuuta 2016

Lihaisa kaalikeitto

Minun kaalikeittooni kuuluu tavallisesti lihana vain jauhelihaa (tai joskus vaihtelun vuoksi porsaan ulkofilettä) ja kaalin ja sipulin lisäksi porkkanaa. Tällä kertaa kokeilin vähän toisenlaista kaalikeittoa. Hyvää on tämäkin!



Ainekset:
½ keräkaali
2 sipulia
3 rkl voita
2 litra kasvislientä
¼ tl timjamia
300 g (1 pkt) nakkeja
250 g naudan jauhelihaa
1 muna
½ dl kuohukermaa
1 rkl korppujauhoja
suolaa ja pippuria

Viipaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kaalit ja sipuli pienissä erissä rasvassa. Kaada isoon kattilaan, lisää liemi ja mausteet. Keitä 40 minuuttia.

Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, kuohukerma ja korppujauhot tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota taikinasta kostealla teelusikalla pieniä nokareita ja muotoile ne käsin lihapulliksi. Hauduta lihapullat kypsiksi keitossa. Kypsyminen kestää n. 8-10 minuuttia.

Viipaloi nakit, lisää keittoon ja anna lämmetä. Tarjoile heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti