Minun kaalikeittooni kuuluu tavallisesti lihana vain
jauhelihaa (tai joskus vaihtelun vuoksi porsaan ulkofilettä) ja kaalin ja
sipulin lisäksi porkkanaa. Tällä kertaa kokeilin vähän toisenlaista
kaalikeittoa. Hyvää on tämäkin!
Ainekset:
½ keräkaali
2 sipulia
3 rkl voita
2 litra kasvislientä
¼ tl timjamia
300 g (1 pkt) nakkeja
250 g naudan jauhelihaa
1 muna
½ dl kuohukermaa
1 rkl korppujauhoja
suolaa ja pippuria
Viipaloi kaali. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota kaalit
ja sipuli pienissä erissä rasvassa. Kaada isoon kattilaan, lisää liemi ja
mausteet. Keitä 40 minuuttia.
Riko muna kuppiin. Sekoita jauheliha, muna, kuohukerma ja
korppujauhot tasaiseksi taikinaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota
taikinasta kostealla teelusikalla pieniä nokareita ja muotoile ne käsin
lihapulliksi. Hauduta lihapullat kypsiksi keitossa. Kypsyminen kestää n. 8-10
minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti