Minä en tykkää tehdä oikeaoppista wokkia, jossa vihannekset
ovat kypsyydeltään al dente. Niinpä annoin tämänkin vielä hautua reilut
kymmenen minuuttia ohjeaikaa pidempään, ja kylläpä oli herkkua.
Ainekset:
500 g porsaanfilettä
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl soijaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 porkkanaa
4 tomaattia
4 kevätsipulia
200 g vihreitä papuja
2 tl inkivääritahnaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kasviöljyä
suolaa
mustapippuria
1,5 dl lihalientä
Leikkaa porsaanfilee ohuiksi suikaleiksi. Sekoita maissitärkkelys
ja soija suuressa kulhossa. Lisää lihasuikaleet ja pyörittele ne hyvin
marinadissa. Anna makuuntua 20 minuuttia.
Huuhdo ja halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi
malto. Kuori ja suikaloi porkkanat.
Huuhdo ja kuutioi tomaatit, poista kannat. Huuhdo ja silppua
kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy vokissa tai suuressa paistinpannussa. Vokkaa
lihasuikaleet tasaisen ruskeiksi, noin 3 minuuttia. Lisää valkosipuli, kuumenna
nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta liha vokista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti