keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Värikäs suikalelihawokki

Minä en tykkää tehdä oikeaoppista wokkia, jossa vihannekset ovat kypsyydeltään al dente. Niinpä annoin tämänkin vielä hautua reilut kymmenen minuuttia ohjeaikaa pidempään, ja kylläpä oli herkkua.


                                                  
Ainekset:
500 g porsaanfilettä
2 tl maissitärkkelystä
2 rkl soijaa
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
2 porkkanaa
4 tomaattia
4 kevätsipulia
200 g vihreitä papuja
2  tl inkivääritahnaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl kasviöljyä
suolaa
mustapippuria
1,5 dl lihalientä

Leikkaa porsaanfilee ohuiksi suikaleiksi. Sekoita maissitärkkelys ja soija suuressa kulhossa. Lisää lihasuikaleet ja pyörittele ne hyvin marinadissa. Anna makuuntua 20 minuuttia.

Huuhdo ja halkaise paprikat, poista siemenet ja suikaloi malto. Kuori ja suikaloi porkkanat.

Huuhdo ja kuutioi tomaatit, poista kannat. Huuhdo ja silppua kevätsipulit. Kuori ja silppua valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy vokissa tai suuressa paistinpannussa. Vokkaa lihasuikaleet tasaisen ruskeiksi, noin 3 minuuttia. Lisää valkosipuli, kuumenna nopeasti. Mausta suolalla ja pippurilla. Nosta liha vokista.

Vokkaa kasviksia 2-3 minuuttia. Lisää lihasuikaleet, lihaliemi ja inkivääritahna ja kuumenna vielä muutama minuutti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti