lauantai 6. helmikuuta 2016

Bataatti-kvinoasalaatti

Kvinoaakaan en ole ennen käyttänyt. Se sopi hyvin tähän salaattiin. Ja tämä makeahko salaatti sopi hyvin suolaisen flammkuchenin kanssa.



Ainekset:
2 dl kvinoaa
6 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 bataatti (800 g)
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl kuivattuja karpaloita
70 g rucolaa
Kastike:
2 rkl sitruunamehua
1 rkl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattua minttua

Huuhtele kvinoa kuumalla vedellä siivilässä. Keitä kvinoa kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja anna jäähtyä.

Kuori ja kuutioi bataatti. Kaada bataattikuutiot kulhoon ja pirskota päälle oliiviöljy. Pyörittele sekaisin. Levitä sitten bataattikuutiot leivinpaperoidulle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 25-30 minuuttia.

Sekoita kastikeainekset. Nosta kulhoon bataatit, kvinoa, pilkotut karpalot ja rucolasalaatti. Sekoita kastike salaatin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti