keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Flammkuchen

Vähän niin kuin pizza, mutta ei ihan kuitenkaan. Parempaa kuin peruspizza!



Ainekset:
5 dl vehnäjauhoja
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 dl haaleaa vettä
½ dl öljyä
Täyte:
2 dl ranskankermaa
2 silputtua punasipulia
170 g pekonia
150 g pororouhetta
pieni nippu persiljaa
vähän sormisuolaa
reilusti mustapippuria

Sekoita pohjataikinan kuivat ainekset keskenään. Lisää vesi ja öljy ja tarvittaessa vähän jauhoja. Alusta taikina kimmoisaksi ja anna kohota jonkun aikaa.

Silppua sipulit, pekoni ja persilja. Kauli taikina hyvin ohueksi levyksi. Nosta pohja kevyesti öljytyn leivinpaperin päälle. Levitä pinnalle ranskankerma, sipulit, pekoni, pororouhe ja persilja. Ripsauta päälle vähän suolaa ja paljon mustapippuria.

Paista piirasta 250-asteisessa uunissa n. 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä ja rapea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti