perjantai 19. helmikuuta 2016

Omenainen pannuleipä

Maukas perusleipä, sopii esimerkiksi siskissopan kanssa syötäväksi.



Ainekset:
7,5 dl maitoa
50 g hiivaa
0,8 dl öljyä
2 tl suolaa
2 tl sokeria
2 tl kuivattua rosmariinia
3 dl kaurahiutaleita
2,5 dl omenaraastetta (1,5 omenaa)
1 kg sämpyläjauhoja
Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota joukkoon hiiva. Lisää öljy, suola, sokeri, rosmariini, kaurahiutaleet ja omenaraaste.

Alusta taikinaan jauhot muutamassa erässä. Anna yleiskoneen käydä keskinopeudella noin 5 minuuttia tai kunnes taikina on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja.

Kohota taikinaa peitettynä n. 45 minuuttia. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Taputtele taikina jauhojen avulla pellin kokoiseksi levyksi. Kohota peitettynä vielä puolisen tuntia. Pistele kohonnut leipä ennen paistamista haarukalla ja tee leipään veitsellä ruudukko.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia tai kunnes leipä on kypsää. Jäähdytä ja leikkaa neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti